Meteen naar de inhoud
Onderwerp:

Ondersteuning

Medewerkers van HR-afdelingen weten vaak enorm veel van arbeidsrecht. Hierdoor kunnen zij 90% van de kwesties zelfstandig oplossen.

Voor de overige 10% kan professionele ondersteuning gewenst zijn. Daarbij kan gedacht worden aan:

  • advies bij complexe zaken
  • sparren over ingewikkelde / gevoelige kwesties
  • procesvoering en -ondersteuning
  • overnemen kwesties in geval van een te nauwe banden met een personeelslid
  • het begeleiden van impopulaire beslissingen (het uit de wind houden van directie en HR)

Voorbeelden samenwerking

Wij staan al meer dan 10 jaar een HR-afdeling bij met meerdere vestigingen in Nederland. De HR-afdeling bestaat uit drie personen. Het hoofd van de afdeling is juridisch geschoold en met deze persoon wordt het hoofdzakelijk het contact onderhouden. Contact vindt plaats via email of telefonisch. Er worden kwesties doorgenomen en conceptbrieven voorgelegd. De afdeling procedeert niet, dus mocht het onverhoopt tot een procedure komen, dan nemen wij de zaak op ons.

Al ongeveer 5 jaar zijn we de ‘externe HR-afdeling’ van een kleine, veelbelovende onderneming. Er is geen eigen HR en de vrouw van de eigenaar doet de personeelszaken. Er is – wanneer er sprake is van problemen – intensief contact. Wij adviseren, schrijven brieven en begeleiden de werkgever bij arbeidsrechtelijke kwesties. Ook voeren wij de onderhandelingen met de werknemer of diens gemachtigde.

Het verlenen van ondersteuning aan een CAO Helpdesk. De CAO helpdesk heeft een schat aan ervaring en kent de CAO van A tot Z. Toch komen er wel eens vragen langs, waarop zelfs zij geen antwoord hebben. Die vragen beantwoorden wij dan graag.